Gizlilik Politikası

www.haberust.com olarak kişisel verilerinizin güvenliği hususuna azami hassasiyet göstermekteyiz. Kişisel verileriniz 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun olarak işlenmekte ve muhafaza edilmektedir. 

İnternet sitemizi kullanan veya yorum yapan kullanıcıların kişisel bilgileri bu gizlilik politikası ile belirlenen esaslar haricinde kullanılmayacak, kullanıcının rızası olmadan üçüncü şahıslarla paylaşılmayacaktır.

www.haberust.com internet sitemiz kullanıcılarının kişisel bilgilerini ve verilerini koruma amacıyla birçok önlem almaktadır. Bu noktada sitemiz kullanıcıların kişisel verilerini saklamak amacıyla ilave yazılım veya programlar kullanabilir. İnternet sitemizin almış olduğu önemlerin dışında internet sitemize ve/veya sistemlerimize yapılan saldırılar sonucunda kişisel verilerin zarar görmesi ve üçüncü şahısların eline geçmesi durumunda herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır.

Sadece idari kurumlar tarafından gelen talepler ile yine gizlilik politikalarının belirlemiş olduğu şartlar altında tamamen yasalara uygun şekilde kullanıcıların kişisel bilgileri adli makamlar ile paylaşılabilir.

Haberust.com internet sitemiz ve tüm alt sayfalarında paylaşılan bilgi, doküman ve makalelerin doğruluğuna, kullanıcıların ihtiyacını karşılayacağına ve yayında kaldığı süre boyunca güvenli ve geçerlilik süresinin geçmeyeceğine dair herhangi bir garanti vermez. Sitemizde hatalı bir bilgi olduğunu düşünüyorsanız [email protected] mail adresimiz üzerinden yöneticilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Haberust.com internet sitesi üzerinde yayınlanan hiçbir makale, içerik, doküman tavsiye niteliği taşımaz. Sadece bilgilendirme amaçlı olup, çeşitli kaynaklarda yer alan bilgiler ile derlenerek hazırlanır. Sitemizde yer alan bilgilerin yanlış kullanılması veya yanlış anlaşılmasından dolayı meydana çıkan maddi manevi herhangi bir zarardan site yönetimi ve editörlerimiz sorumlu tutulamaz.

Yorumlar

Ziyaretçiler sitede yorum bıraktığında yorum formunda gösterilen verileri ve ayrıca istenmeyen yorum tespitine yardımcı olmak için ziyaretçinin IP adresi ve tarayıcı bilgisi metnini de toplarız.

E-posta adresinizden oluşturulmuş anonimleştirilmiş bir metin (hash olarak da adlandırılır) Gravatar hizmetine, servisi kullanıp kullanmadığınızı görmek için, sağlanabilir. Gravatar servisinin gizlilik politikası şu adrestedir: https://automattic.com/privacy/. Yorumunuzun onaylanmasından sonra herkes tarafından görüntülenebilir.

Çerezler

Haberust.com sitesine ilk girişinizde, sitemiz bilgisayarınıza sizi ayrı kılacak küçük bir çerez (cookie) bilgisi gönderir. Birçok ağ kümesinde olan bu uygulama ile, sayfalarımızı daha hızlı dolaşır ve bazı bölümlere girdiğiniz bilgileri yeniden gitmek zorunda kalmazsınız. Yasal işlemler gerekmedikçe, bu bilgiler kesinlikle paylaşılmaz.

Şuan okumakta olduğunuz gizlilik politikası da dahil olmak üzere site içeriğinde değişiklik yapma hakkımız saklıdır. Gerekli görülmesi durumunda haberust.com sitemiz üzerinde yer alan herhangi bir içerik değiştirilir ve bu içerik değişimi herkese açık bir şekilde yapılır.

Sitemize bir yorum bırakırsanız, isminizi, e-posta adresinizi ve web sitenizi çerezlerde kaydetmeyi seçebilirsiniz. Bunlar size kolaylık sağlamak içindir, böylece başka bir yorum bıraktığınızda bilgilerinizi tekrar doldurmanız gerekmez. Bu çerezler minimum bir yıl süresince kalır.

Diğer Sitelerden Gömülen İçerik

Bu sitedeki makaleler gömülü içerik (ör. videolar, görseller, makaleler, vb.) içerebilir. Diğer web sitelerinden gömülen içerik, ziyaretçinin diğer web sitesini ziyaret etmiş gibi, tam olarak aynı şekilde davranır.

Bu web siteleri sizin hakkınızda veri toplayabilir, çerez kullanabilir, üçüncü taraf tarafından gömülmüş şeklide takip yapabilir ve bir hesabınız varsa ve bu web sitesinde oturum açtıysanız, gömülen içerikle etkileşiminizi takip etme dahil olmak üzere, bu gömülen içerikle etkileşiminizi izleyebilir.

Verilerinizi Ne Kadar Süre Tutarız?

Bir yorum bırakırsanız, yorum ve meta verileri süresiz olarak saklanır. Böylece, takip eden yorumlarınızı denetim kuyruğunda tutmak yerine otomatik olarak tanıyabilir ve onaylayabiliriz.

Verileriniz Üzerindeki Haklarınız Nelerdir?

Hakkınızda tuttuğumuz tüm kişisel verileri de silmeyi isteyebilirsiniz. Bu, idari, yasal veya güvenlik amaçlarına uymak zorunda olduğumuz hiçbir veriyi içermez.

Yasal Uyarı

Haberust.com, Google AdSense reklam sistemi kullanmaktadır. Bu sistem Google tarafından içerik için AdSense reklamlarının görüntülendiği yayıncı web sitelerinde sunulan reklamlarda kullanılan DoubleClick DART çerezi içerir.

Üçüncü taraf satıcı olarak Google, sitemizde reklam yayınlamak için çerezlerden yararlanır. Bu çerezlerini kullanarak kullanıcılarınıza, sitenize ve İnternet’teki diğer sitelere yaptıkları ziyaretlere dayalı reklamlar sunar. Kullanıcılar Google Reklam ve İçerik Ağı Gizlilik Politikasını ziyaret ederek DART çerezinin kullanılmasını engelleyebilirsiniz.

Google Web sitemizi ziyaret ettiği zamanlarda reklam hizmeti vermek için üçüncü taraf reklam şirketlerini kullanmaktadır. Söz konusu şirketler, bu sitelere ve diğer web sitelerine yaptığınız ziyaretlerden elde ettikleri (adınız, adresiniz, e-posta adresiniz veya telefon numaranız dışındaki) bilgileri ilginizi çekecek ürün ve hizmetlerin reklamını size göstermek için kullanabilir. Bu uygulama hakkında bilgi edinmek için ve söz konusu bilgilerin bu şirketler tarafından kullanılmasını engellemek üzere seçeneklerinizin neler olduğunu öğrenmek ve daha fazla bilgi için NAI Self-Regulatory Principles For Publishers (PDF) belgesinin A Eki’nden yararlanabilirsiniz.